LAATSTE NIEUWS

Kijken is alles

schetsen

Op dit moment ben ik bezig met dit schilderij. Stieren inspireren mij. Het aaibare staat in contrast met de geweldige hoorns. Dat zit allemaal in een beest die angstig maar ook explosief kan zijn. Daar kan heel weinig tijd tussen zitten. Deze dynamiek probeer ik in mijn werken vast te leggen. 

5 oktober – 28 december 2019 
GALERIE STAPHORSIUS

Deelname aan de expositie Natuurlijk Natuur bij Galerie Staphorsius

J.J. Allanstraat 287b, 1551 RG Westzaan

Kees van de Nes (1962),

geboren in Amsterdam op de Haarlemmerdijk. Als slagerszoon kwam hij veel in aanraking met runderen en andere beesten. Als kleine jongen mocht hij mee naar de boer en ging hij naar de veemarkt in Purmerend. Indrukwekkend vond hij dat toen al, al die koeien en boeren die handjeklap deden, geweldige sfeer. Later heeft Kees zijn technieken op de Wackers Academie te Amsterdam met verschillende cursussen en masterclasses bijgeschaafd. Puur op gevoel en vanuit het hart tekent en schildert Kees van de Nes.  

Volg hem op Instagram en facebook!

Dutch Artist, best art, artist, oilpainting, bull with golden horns. Beautifull cows. gallery Amsterdam. New painting. Japanese cow and bull. Fast painter artist, natural talent. 

Academy of Fine Arts Minerva, Groningen. Galerie Mokum/Galerie Brandt Amsterdam. Van Campen en Rochtus Antwerpen, Knokke, België. Bromer Art Collection, Roggwil, Swiss. Pann Amsterdam. Tefaf Maastricht. Collectors item. Museum Mohlman.

oktober 2019 De Telegraaf/Vrij

12 okt 2018 Noordhollands Dagblad

10 okt 2018 Nieuwsblad De Zaankanter

18 t/m 27 oktober '19 
Kunst10daagse Bergen 

Deelname aan de expositie Kunst10daagse Bergen. 

StalKunst9 Voert 9, 1861PE Bergen NH

4 januari – 28 maart 2020 
GALERIE STAPHORSIUS

Deelname aan de expositie Kunst voor Thuis

bij Galerie Staphorsius

J.J. Allanstraat 287b, 1551 RG Westzaan

© 2019-2029 by Kees van de Nes

Stier in blauw